Ondernemer-Anrico-Maat-nieuwe-directeur-Sales-en-Operations.jpg

Formules

Anrico Maat verruilt Maripaan voor Jumbo

VEGHEL – Anrico Maat, mede-eigenaar van de Maripaan Groep, wordt de nieuwe directeur sales & operations bij Jumbo. Per 1 juni wordt Maat verantwoordelijk voor de dagelijke winkeloperatie van de circa 700 Jumbo-supermarkten. Hij volgt Cees van Vliet op, die het bedrijf gaat verlaten. Maat was ook voorzitter van de Ondernemersvereniging Jumbo.

Redactie |

Maat richtte in 2002 samen met Paul Papo de Maripaan Groep op. Het bedrijf exploiteert 18 Jumbo-winkels, een La Place restaurant naast een viertal horeca-locaties en een vastgoed tak. Het bedrijf heeft ruim 2300 medewerkers. “Klantgerichtheid is leidend in de strategie en werkwijze van Jumbo en daarmee het fundament van onze formule”, zegt Maat. “Al jaren vinden we dat boodschappen doen net even anders, leuker en beter kan. Om de meest klantgerichte organisatie te zijn en blijven, heb je ondernemersmentaliteit nodig door het hele bedrijf. Samen het verschil willen maken in het leven van onze klanten. Die mentaliteit neem ik mee naar Veghel.”  

Daadkrachtig
De kersverse ceo van Jumbo, Ton van Veen, is blij met de komst van Maat. “Als Jumbo-franchisenemer ken ik Anrico al lang, ook om zijn jarenlange rol van voorzitter van de Ondernemersvereniging Jumbo. Hij is een daadkrachtige ondernemer in hart en nieren en heeft met zijn compagnon Paul Papo in ruim twintig jaar stap voor stap een prachtig bedrijf opgebouwd. Anrico brengt veel kennis en ervaring mee, heeft een neus voor de wensen en behoeften van klanten en kan die als geen ander vertalen naar onze winkels door heel Nederland. Ik ben blij dat hij onze directie komt versterken.”  

Bron: Levensmiddelenkrant