aldi kassaloos.jpg Projectleider Omar Sadaty bij de nieuwe betaalzuil

Formules

Betaalmogelijkheden kassaloze Aldi uitgebreid

UTRECHT – Aldi heeft de betaalmogelijkheden in de kassaloze Shop & Go-winkel in Utrecht uitgebreid. De Shop & Go-app is niet meer verplicht en er zijn diverse betaalmogelijkheden bijgekomen, zoals betalen met de pinpas.

Redactie |

Het hele idee achter de kassaloze winkel was het gemak voor de klant. Door slimme technologie en het gebruik van een aan de app gekoppelde creditcard kunnen klanten de winkel binnenlopen, hun boodschappen doen en weer naar buiten gaan. Afrekenen gaat dan automatisch omdat de technologie kan ‘zien’ wat de klant heeft gepakt. Hier schreven wij erover. Aldi liep echter tegen een probleem aan. In Nederland heeft niet iedereen een creditcard en het is niet een gebruikelijke betaalmethode.

Zonder app
Eerder dit jaar voegde Aldi Apple Pay toe als betaalmethode. Om toch meer aan te sluiten aan de Nederlandse markt zijn de betaalmogelijkheden nu verder uitgebreid. Ook is de app niet meer verplicht om de winkel binnen te komen. “We hebben ervaren dat sommige klanten niet graag de app wilden downloaden en gebruiken. Nu kan iedereen de winkel in, zelfs zonder app”, legt projectleider Omar Sadaty uit. “Daarnaast is het nu ook mogelijk om de boodschappen met pin te betalen, waarmee we tegemoetkomen aan de wens van verschillende klanten.”

Betalen met de app en een gekoppelde betaalmethode is nog steeds mogelijk en gaat volgens de supermarkt sneller dan via de nieuw geplaatste betaalzuil voor pinbetalingen. Aldi benadrukt dat de intelligente camera’s en sensoren de klanten op geen enkele manier persoonlijk identificeren en dat er geen biometrische kenmerken worden gebruikt. ‘Het systeem is ontwikkeld volgens de strengste Europese voorwaarden op het gebied van privacy’, laat het bedrijf weten.

Bron: Levensmiddelenkrant