Bewuste vis meest gekocht bij AH, Lidl en Aldi

DEN HAAG – ‘Bewuste’ vis, met het MSC- of ASC-keurmerk, wordt het vaakst bij Albert Heijn, Lidl en Aldi gekocht. Dit blijkt uit onderzoek van GFK naar consumptie van bewuste vis bij de start van de Bewuste Visweek op maandag 21 september.

Marije de Leeuw |

Bewust gevangen of gekweekte vis wordt steeds populairder. Gezinnen met kinderen en gepensioneerden eten samen 35 procent van alle verkochte ‘bewuste’ vis, blijkt ook uit het onderzoek. Haring is de populairste duurzaam gevangen vis met maar liefst een kwart van de totale consumptie. Vissticks zijn verantwoordelijk voor 17 procent en wilde zalm voor 14 procent.

Flevoland
De meeste ‘bewuste vis’ wordt gegeten in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland. In Flevoland wordt het minst ‘bewuste’ vis gegeten. Supermarkten hebben de intentie vanaf 2016 uitsluitend gecertificeerde vis te verkopen.

Bron: Levensmiddelenkrant

bewuste_vis.jpg