overzicht kerk.jpg

Fabrikanten

Biermakers in het zonnetje tijdens de Week van het Nederlandse Bier

DEN HAAG – De 10e Week van het Nederlandse Bier wordt dit jaar gehouden van 11 tot en met 14 mei. Deze editie zijn er een recordaantal activiteiten. De aftrap is op 11 mei met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. De week wordt georganiseerd door CRAFT en Nederlandse Brouwers.

Redactie |

Onder de meer dan 60 activiteiten zijn bierproeverijen, masterclasses, open dagen en rondleidingen, maar ook een bierbingo en fietsbockentocht. Het bierproeffestival in Den Haag duurt drie dagen. Bij meer dan 40 brouwers kunnen bezoekers meer dan 300 bieren proeven. Op de openingsdag wordt Het Beste Bier van Nederland bekend gemaakt.

Biercultuur
CRAFT-voorzitter Jos Oostendorp: “We zijn als brouwers dag in dag uit zo druk en gepassioneerd bezig de lekkerste bieren te brouwen dat we vergeten hoe uniek onze Nederlandse biercultuur is. De Week is bij uitstek het moment om daar met elkaar bij stil te staan en te laten zien hoe trots we zijn op dit prachtige ambacht en alles wat we brouwen.”

Nederlandse Brouwers voorzitter Fred Teeven vult aan: “Wat we ook snel vergeten in deze polariserende tijd, is dat bier bij uitstek mensen bij elkaar brengt en voor verbinding zorgt. Door gezellig en ontspannen een bier met elkaar te drinken. Tegelijkertijd is de Week ook een goed moment om te laten zien dat brouwers hun verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid met het unieke milieuvriendelijke Nederlandse statiegeldflesje. Maar door alles wat brouwers doen om mensen verantwoord te laten genieten, van strenge regels rondom alcoholreclame tot het stimuleren van alcoholvrij bier als men even geen alcohol wil drinken of gewoon omdat het lekker is.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

 

Lees meer over: