Cheers.jpg Foto: Neleman

Fabrikanten

Biologische wijnmerk Neleman bestaat 10 jaar

ZUTPHEN – Het Nederlands-Spaanse biologische wijnmerk Neleman viert het 10-jarig bestaan. Het merk dat is opgericht door biowijnpionier Derrick Neleman is verkrijgbaar in meer dan 1700 verkooppunten in Nederland en in meer dan veertig landen.

Redactie |

Met de missie ‘Good wine to save the world’ wordt nog steeds hard gewerkt aan het promoten van biologische wijn. “Het lastige is natuurlijk dat bestrijdingsmiddelen nog steeds zijn toegestaan, ondanks dat de nadelige effecten voor mens en milieu genoeg bekend zijn. Daarom moeten wij als biologische producent steeds uitleggen wat het verschil is”, zegt Neleman. “Of er een grens zit onze groei? Nee. Want het is schreeuwend hard nodig. Als ik denk aan die slechts 6% biologische wijnbouw, dan zeg ik: Je hoeft de mijne niet te kopen, maar koop in ieder geval biologische wijn!”

Neleman legt het verschil uit door verhalen op de flessen, blogs op de website en rondleidingen in het wijnhuis in het Spaanse Valencia. Om het jubileum te vieren heeft het bedrijf twee bijenvolken geadopteerd bij imkerij De Wachtbij in Loon op Zand. Speciaal voor het jubileumjaar komt het wijnhuis met een nieuwe sparkling wijn met een bijzonder verhaal.

Bron: Levensmiddelenkrant