Cycloon_sfeer_2-1280x640.jpeg

E-commerce

Bol.com verwerft alle aandelen van Cycloon

ZAANDAM – De samenwerking tussen Bol.com en pakketdienst Cycloon is in een volgende fase aanbeland. Het online retail platform neemt nu alle aandelen in Cycloon over.

Redactie |

In december 2021 werd de samenwerking tussen Bol.com en Cycloon voor het eerst aangekondigd. Beide bedrijven deelden de ambitie om bezorging groener en socialer te maken en het partnerschap zou deze ambitie kunnen versnellen. In 2022 verwierf Bol.com een meerderheidsbelang in Cycloon. In september van dat jaar bezorgde Cycloon de eerste pakketten van Bol.com per fiets. 

Optimale synergie

Het is de bedoeling dat Bol.com de resterende aandelen eind juli 2023 in bezit heeft, na goedkeuring te hebben gekregen van de Autoriteit Consument & Markt. Dat is eerder dan gepland, want aanvankelijk zou dit in 2026 plaatsvinden. De partijen denken echter dat versnelling de synergie tussen beide bedrijven optimaliseert en meer impact kan realiseren op het gebied van duurzaam en sociaal bezorgen. Cycloon blijft een zelfstandig merk, met een eigen directie, en zal naast Bol.com ook de bezorging voor andere klanten op zich blijven nemen. Marieke Snoek, ceo van Cycloon, heeft besloten haar functie over te dragen en ook de coo, Nick Vreeswijk, draagt zijn werkzaamheden over. Beiden blijven actief binnen Cycloon; Vreeswijk in een ‘belangrijke functie in operaties voor de last mile van fietskoeriers’ en Snoek krijgt een andere rol in de RvB. “Dit is de logische volgende stap voor Cycloon. We zijn gestart met Cycloon omdat bezorgen anders kan: duurzamer en socialer. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met bol.com onze maatschappelijke en duurzame missie voortzetten en onze maatschappelijke impact nog verder”, zegt Snoek. En de coo van Bol.com, Vincent Weijers, zegt: “Op weg naar een duurzame en maatschappelijk verantwoorde last mile is cruciaal voor de toekomst van e-commerce en we werken nauw samen met al onze vervoerders om dit te bereiken. Daarbij kijken we continu hoe we kunnen onze CO2-uitstoot verder terugdringen en intensivering van onze samenwerking met Cycloon speelt daarbij een belangrijke rol." 

Bron: Levensmiddelenkrant