Bonduelle.jpg

Fabrikanten

Bonduelle haalt peulvruchtenteelt naar Europa

EINDHOVEN – Groentefabrikant Bonduelle heeft vorig jaar een groot gedeelte van de peulvruchtenteelt naar Europa verplaats. Sinds vorig seizoen komen de kikkererwten, rode kidneybonen en linzen uit Frankrijk en Hongarije in plaats van uit de VS, Mexico en China. Hiermee verkleint het bedrijf haar ecologische voetafdruk.

Redactie |

“De peulvruchtenteelt verplaatsen naar Europa past bij de verantwoordelijkheid die Bonduelle neemt om met plantaardige voeding een betere toekomst te creëren voor mens en planeet”, aldus Ilonka Audenaerde, general manager Bonduelle Northern Europe. “Peulvruchten zijn een belangrijke bron van plantaardige eiwitten, goedkoper en hebben een lagere ecologische voetafdruk dan dierlijke eiwitten. Eén kilogram peulvruchten heeft bijvoorbeeld een 30 keer lagere ecologische voetafdruk dan één kilogram rundvlees," aldus Audenaerde.

Naast de verplaatsing van de teelt werkt Bonduelle samen met telers aan regeneratieve landbouw. In 2030 wil de groentefabrikant dat 80% van de telers hieraan doet. "Wij werken hand in hand met onze partner telers om de overgang naar regeneratieve landbouw te leiden. Dit doen we door de vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren, de biodiversiteit te ontwikkelen en de klimaatverandering tegen te gaan”, aldus Audenaerde.

Bron: Levensmiddelenkrant