Jopen.png

Introducties

Brouwerij Jopen lanceert drie whisky’s

HAARLEM – Na het succes van craft bier, gin en jenever stort craft bier brouwer Jopen uit Haarlem zich op het brouwen van drie varianten whisky. Een langgekoesterde wens van oprichter Michel Ordeman, meldt de brouwer in het persbericht. “Whisky maken als bierbrouwer is eigenlijk heel logisch”, aldus Ordeman. “Het basisproduct is voor allebei hetzelfde; een graanbeslag.”

Redactie |

De whisky’s verschijnen in drie varianten, onder de nieuwe naam Jopen Distilling Co. Er komt een Single Malt versie van gerst, een Rye Whisky van rogge en een Peated Whiskey waarbij turfgerookte mout is gebruikt. De whisky’s hebben een rijpingsproces van vijf jaar ‘op vat’ gehad, wat zorgt voor een diepere en rijkere smaakbeleving, beweert Jopen. “Het duurt nou eenmaal langer; het destillaat is al in 2018 gemaakt”, legt Ordeman uit. “Dat moet minimaal drie jaar rijpen om whisky te mogen heten. Wij hebben langer de tijd genomen, namelijk in totaal vijf jaar. We hebben regelmatig geproefd en nu was het moment eindelijk daar.”

Jopen Whisky is in flessen van 50 centiliter verkrijgbaar bij slijterijen en speciaalzaken.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops