IMG_1347.JPG Foto: Burg Group

Fabrikanten

Burg Group zet stap naar de VS

HEERHUGOWAARD – Natuurazijnproducent Burg Groep heeft in de Amerikaanse staat Georgia haar eerste productielocatie buiten Europa geopend. Burg Vinegar Jefferson in de gelijknamige plaats gaat jaarlijks meer dan 55 miljoen liter natuurazijn produceren.

Redactie |

Nieuwe productietechnieken zorgen ervoor dan de impact op het milieu minimaal is. Voor het maken van natuurazijn worden agrarische grondstoffen vergist tot alcohol. In de fabriek zet de azijnzuurbacterie de alcohol om in azijn. Hier komen geen fossiele grondstoffen aan te pas. Het afvalwater wordt hergebruikt en de warmte die bij het proces vrijkomt wordt teruggewonnen. Hierdoor is de milieubelasting minimaal, meldt het bedrijf.

De fabriek in Amerika produceert specifiek grote volumes voor de levensmiddelenindustrie in Noord-Amerika. De belangrijkste afnemers zitten op korte afstand van de fabriek waardoor er weinig transport nodig is en dat is ook weer voordelig voor het milieu. Ceo Patricia Surendonk: "Wij zijn enorm trots op deze nieuwe brouwerij. Het is een prachtige state-of-the-art fabriek die efficiënt, betrouwbaar en vooral duurzaam produceert. Dat past binnen ons streven om en netto-positieve invloed te hebben op milieu en samenleving. De beperkingen vanwege de covid-pandemie maakten het onderhandelen moeilijk, en we hadden te maken met sterk gestegen prijzen van energie en grondstoffen”, zegt Surendonk. “Dat maakt het des te meer bijzonder wat alle betrokkenen tot stand hebben gebracht. We zijn heel blij met het resultaat”.

Overview.jpeg Foto: Burg Group

Bron: Levensmiddelenkrant