cheese-1698923_1280.jpg

Fabrikanten

Camembert mag in houten doosje blijven

BRUSSEL – De groeiende afvalberg is een Europese aangelegenheid en deze week stemde het Europese Parlement over maatregelen om deze te verminderen. Een van de maatregelen die door de Europese Commissie werden voorgesteld was het verbod op eenmalige verpakkingen in 2030. De ronde houten doosjes waarin camembert wordt verkocht dreigde hiervan slachtoffer te worden, schrijft het AD.

Redactie |

In de nieuwe regels staan al uitzonderingen voor beschermde streekproducten, dus voor de lokale, traditionele Normandische kaasmakers was er geen vuiltje aan de lucht. Maar Camembert wordt ook op industriële schaal gemaakt door een de grootste zuivelproducent ter wereld, Lactalis. In Nederland wordt het verkocht onder de naam President. Het houten doosje is volgens Lactalis essentieel voor het rijpingsproces en het is traditie.

Het bedrijf begon een lobby om ervoor te zorgen dat ook zij gebruik kunnen blijven maken van het doosje. En volgens het AD is dat gelukt, er is een uitzondering gemaakt voor verpakkingen van levensmiddelen van hout en was.

Bron: Levensmiddelenkrant / AD