Formules

Cartoontassen veroveren supers en winkelstraten

RAAMSDONKSVEER - De verspilling van plastic tasjes was Cor Vissers, onder meer bekend van zijn cartoons in Dagblad BN DeStem, al jarenlang een doorn in het oog. Inmiddels verschijnen zijn bijzondere cartoontassen steeds vaker in supermarkten en op straat.

Remco van der Meij |

De cartoontassen zijn sinds maart bij bakkers en slagers in Noord-Brabant verkrijgbaar en sinds juli ook bij een groot aantal Albert Heijn franchise vestigingen in het land. De tassen blijken een doorslaand succes. Van de eerste ontwerpen zijn inmiddels ruim 250.000 stuks in omloop gebracht. Momenteel wordt gewerkt aan 200 AH-cartoontassen. Het duurzame initiatief onder winkeliers in Noord-Brabant neemt daarmee ware vlucht.

Exposure
Na gesprekken met verschillende (supermarkt)ondernemers in Noord-Brabant, die ook op zoek waren naar een duurzaam alternatief met meerwaarde voor hun winkel, ontwikkelde Vissers de collectie. Elke winkelier krijgt daarbij een eigen cartoontas met een speelse en kleurrijke prent, die tevens een duidelijke reclameboodschap bevat. De stevige kwaliteit en bijzondere afbeeldingen maakt het voor consumenten aantrekkelijk de tas langdurig te gebruiken, wat extra exposure voor de supermarkten en winkels oplevert.

Volgen
Vissers is trots op zijn collectie cartoontassen: "Ik breng niet alleen een vrolijke reclameboodschap tot leven voor de winkelier, ik bied hen tevens de mogelijkheid om een duurzaam beleid te voeren op het gebied van tasjes. Noord-Brabant ziet al de toegevoegde waarde van dit duurzame initiatief en ik hoop dat andere provincies volgen."

Geïnteresseerde winkeliers kunnen zich aanmelden.

Bron: Levensmiddelenkrant

cartoontassen_ah.jpg