Fabrikanten

Coca-Cola Europacific Partners gaat volledig elektrisch

ROTTERDAM – Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) gaat in Nederland haar hele wagenpark vervangen door elektrische voertuigen. Het gaat om ongeveer 300 bedrijfsauto’s van de frisdrankenfabrikant. De vervanging moet voor het einde van 2026 zijn afgerond.

Gerard van Oosbree |

Aan het begin van 2021 sloot CCEP zich aan bij EV100, een wereldwijd initiatief om de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen. CCEP wil tegen 2040 klimaatneutraal zijn en de broeikasgasemissies in de hele keten tegen 2030 met 30 procent te hebben verminderd voor Scope 1-emissies. Dat zijn emissies die direct zijn toe te rekenen aan het bedrijf.

Biodiesel
Om de doelen te behalen is het bedrijf eerder dit jaar al overgestapt op elektrische heftrucks in de fabriek in Dongen. Alle vrachtwagen die nu in Nederland voor Coca-Cola rijden maken gebruik van HVO100 biodiesel dat tot netto 90 procent minder CO2 uitstoot dan fossiele brandstof.

“We zijn trots dat we deze stap als bedrijf kunnen zetten, en daarmee ook aansluiten op bredere duurzaamheidsinitiatieven. Zoals de overstap naar elektrische heftrucks en onze vrachtwagens die op HVO100 biodiesel rijden”, zegt Ron van der Wouden, associate director, people & culture bij CCEP. “Fossielvrij vervoer van onze producten en tegelijkertijd van onze collega’s onderweg, vormen een belangrijk onderdeel op weg naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2040”.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

ccep.png