WESTBEEMSTER – Cono Kaasmakers heeft branchegenoot Jacques’ Kruidenboter uit Den Helder overgenomen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Cono noemt de overname “een toekomstgerichte stap, waarmee de boerencoöperatie uit de Beemster haar positie in de keten versterkt, ruimte creëert voor innovatie én duurzame waarde toevoegt”.
Jacques’ Kruidenboter maakt sinds 45 jaar naast kruidenboter ook witte kaasproducten en maaltijd smaakmakers voor supermarkten, foodservice en de voedingsindustrie. Dat doet het bedrijf zowel nationaal als internationaal. Er werken rond de dertig mensen bij Jacques’ Kruidenboter.
Bundelen
Algemeen directeur Jerry Griep van Cono Kaasmakers zegt hierover: “Binnen een uitdagende markt is samenwerking de sleutel tot vooruitgang. Door deze overname brengen we twee sterke partijen samen. We bundelen kennis, capaciteit en passie voor zuivel – zonder concessies te doen aan kwaliteit, vakmanschap of identiteit. Wij geloven in groei met gezond verstand, met zorg voor de mensen. De overname van Jacques’ Kruidenboter past daar precies in. Met deze stap versterken we onze marktpositie én blijven we trouw aan wie we zijn.”
Groeikansen
De stap betekent voor Jacques’ Kruidenboter continuïteit en nieuwe groeikansen. Het zal als zelfstandig bedrijf blijven opereren, zonder directe veranderingen en met behoud van personeel en productieprocessen. “Na jarenlange toewijding zochten we een partij die onze waarden begrijpt en het merk met respect verder brengt. Cono voelt als een natuurlijke opvolger. Onze mensen, klanten en partners zitten goed”, zegt oprichter Wim van der Linde.
Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops