Delivery+Hero_07.jpg Foto: Delivery Hero

Formules

Delivery Hero verwacht torenhoge boete van EU

BERLIJN – Het Duitse bezorgbedrijf Delivery Hero verwacht een boete van meer dan 400 miljoen euro van de Europese Commissie. Het bedrijf zou de Europese antikartel-wetgeving hebben overtreden. Het bedrijf heeft een voorziening getroffen om een boete te kunnen betalen.

Redactie |

In juli 2022 en november 2023 kreeg het bedrijf onaangekondigd inspecties van de Europese Commissie. Delivery Hero wordt verdacht van het overtreden van meerdere antikartel-regels door vermeende concurrentiebeperkende afspraken te maken om nationale markten te delen, uitwisselingen van commercieel gevoelige informatie en afspraken om geen medewerkers van concurrenten in te huren, een zogenoemde no-poach afspraak.

Voorziening
Naar aanleiding van de onderzoeken had het bedrijf al een voorziening in de boekhouding getroffen van 186 miljoen euro. Na een informele bijeenkomst tussen het bezorgbedrijf en de Europese Commissie heeft de directie besloten deze verder te verhogen. In een verklaring op de website zegt het bedrijf alle medewerking aan het onderzoek toe. De aankondiging zorgde voor een flinke daling van het aandeel op de beurs.

Delivery Hero is actief in meer dan zeventig landen op vier continenten. De missie van het bedrijf is om alles te bezorgen, rechtstreeks aan de deur van de consument, of het nu maaltijden zijn, boodschappen of andere goederen.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops