Formules

Dick Roozen weg bij Superunie, opvolger al bekend

BEESD – Dick Roozen neemt met ingang van 30 april 2023 afscheid van Superunie. Hij is sinds oktober 2007 de algemeen directeur van de inkooporganisatie. Zijn opvolger is al bekend. Boudewijn van den Brand neemt het stokje over. Van den Brand was in zijn laatste functie ceo van Lidl België en Luxemburg.

Lisa van der Linden |

Roozen werd in 2007 benoemd tot algemeen directeur en heeft zich op vele vlakken ingezet voor de strategische ontwikkeling van Superunie. Daarbij heeft altijd het belang van de leden voorop gestaan. “De afgelopen 15 jaar bij Superunie heb ik ervaren als een geweldige periode met fantastische mensen en organisaties. Op zakelijk vlak is het voor mij tijd om het stokje over te dragen aan de volgende generatie. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op wat we samen hebben bereikt. Daarom bedank ik mijn collega’s, leden, leveranciers en partners. Dankzij en met hen hebben we grote stappen kunnen maken, die de toon hebben gezet voor een duurzame weg naar de toekomst. Ik wens Boudewijn heel veel succes met de aansturing van deze prachtige club”, blikt Roozen terug.  

Opvolger
Van den Brand werkte de laatste twintig jaar bij Lidl, waarvan de afgelopen acht als jaar ceo bij Lidl België & Luxemburg. Onder zijn leiding maakte de discounter daar een sterke groei door. Van den Brand start per 1 mei als algemeen directeur bij Superunie. Van den Brand: “Ik vind het een eer en geweldige kans om de leiding over te mogen nemen van deze mooie organisatie. Daarnaast kijk ik er naar uit om weer in het prachtige Nederland binnen de supermarktbranche te werken en aan de slag te gaan met de ambities en uitdagingen van deze inkooporganisatie.”

Bron: Levensmiddelenkrant

 

fotolux_superunie_07-07-2022_dick-roozen.jpg