Marc-en-Rene-CBL.jpg Marc Jansen (links) en René Roorda Foto:CBL

Achtergrond

Directeurswissel bij CBL

LEIDSCHENDAM – Op 1 januari heeft er een directeurswissel plaatsgevonden bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Marc Jansen volgt René Roorda op als algemeen directeur. Roorda blijft directeur op zijn eigen dossiers.

Redactie |

Vanaf 2010 vormen Jansen en Roorda al de directie van het CBL waarbij Roorda opereerde als algemeen directeur. “Ik heb bij het CBL-bestuur aangegeven dat de portefeuille van Marc in zwaarte is toegenomen. Daarom is een wijziging in de functiebenamingen een logische stap. Marc en ik werken al vele jaren uitstekend samen voor de supermarkten en foodservicebedrijven en blijven dit in de toekomst ook graag doen”, aldus Roorda.

Jansen zelf werkt al sinds 2002 bij het CBL. “Supermarkten en foodservicebedrijven zijn een belangrijk onderdeel van de voedselketen. Onze branche staat meer dan ooit in de spotlight. En dat is logisch: dagelijks doen miljoenen mensen boodschappen in één van de ruim vierduizend supermarkten in Nederland. Alles komt samen op de winkelvloer”, zegt Jansen. “Veel maatschappelijke initiatieven zoals de energietransitie, dierenwelzijn, verbetering van de samenstelling van producten en arbeidsomstandigheden in de productieketen pakken we op met het ijzersterke team van het CBL. Samen met onze leden nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en werken we aan een branche die klaar is voor de toekomst.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: