delhaize.jpg

Buitenland

Delhaize brengt 15 winkels onder bij zelfstandige ondernemers

ASSE – Delhaize heeft de eerste 15 filialen overgedragen aan zelfstandige ondernemers. Deze overname is onderdeel van de in maart aangekondigde verzelfstandiging van 128 eigen Delhaize-vestiging. De heropeningen zijn tussen oktober en november van dit jaar.

Redactie |

Van de 15 supermarkten worden vijf zaken overgenomen door huidige medewerkers. Vijf ondernemers draaien al zelfstandig andere Delhaize-supermarkten. De overige vijf zijn nieuw bij Delhaize. “Dit is een belangrijke stap voor onze medewerkers van onze supermarkten, onze nieuwe zelfstandige ondernemers, onze klanten en onze leveranciers. Samen bouwen we verder aan een duurzame toekomst voor het Delhaize merk”, aldus Delhaize. Alle huidige medewerkers van de supermarkten behouden hun loon en arbeidsvoorwaarden. Ook is in toekomstplan van Delhaize vastgelegd dat voor alle 128 bedrijven een overname kandidaat zal worden gevonden. 

100% Partnership
Op 7 maart van dit jaar is aangekondigd om de 128 vestigingen in zelfstandige handen over te laten gaan. Delhaize zegt: “De toekomst van Delhaize zal gebouwd worden op drie pijlers: het sterke Delhaize-merk (geliefd merk sinds 155 jaar, leider in verse en gezonde voeding, voortrekker in duurzaamheid), de sterktes van onze supermarkten in eigen beheer (de beste locaties, uitgebreid en vast cliënteel, ervaren en goed opgeleid personeel…) en de troeven van het aangesloten model (lokale verankering, commerciële flexibiliteit en ondernemerschap).”  

Protest
Delhaize stuit op verzet bij vakbonden en personeel sinds de aankondiging van de overname. Ondanks de toezegging dat er voor de huidige medewerkers geen veranderingen in hun contract zullen komen, waren er toch protestacties van de ondernemingsraad afgelopen maandag.

Er zal tot tenminste 2028 geen sluiting van zaken worden overgaan. Tot nu toe is voor alle vestigingen minimaal 1 kandidaat gevonden. De overname van de overige 113 supermarkten zal in de komende maanden op geregelde tijdstippen worden bekendgemaakt.

Bron: Levensmiddelenkrant 

Lees meer over: