my vay.jpg Illustratie: Aldi

Formules

Eigen plantaardig huismerk voor Aldi

CULEMBORG – Onder de naam My Vay introduceert discountsupermarkt Aldi haar eigen plantaardige huismerk voor vlees- en zuivelvervangers. De introductie valt samen met de eerste dag van de Week Zonder Vlees en Zuivel.

Redactie |

De alternatieve producten met plantaardige eiwitten bestaan onder andere uit haver-, amandel- en sojadrinks en alternatieven voor yoghurt op basis van soja of kokos. Het My Vay-assortiment zal de komende tijd geleidelijk worden uitgebreid met steeds meer vlees-, zuivel- en kaasvervangers.

“Ook bij Aldi zien we dat klanten op zoek zijn naar plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel”, zegt managing director procurement van Aldi, Gideon van Brussel. “Met de lancering van My Vay maken we deze producten heel duidelijk herkenbaar. Dat past bij Aldi, want wij willen boodschappen doen zo makkelijk en goedkoop mogelijk maken. Naast aanpassingen in ons assortiment inspireren we onze klanten met vegetarische en plantaardige recepten, met bijvoorbeeld peulvruchten of noten. Zo laten we zien hoe makkelijk én lekker het is om een dag geen vlees of zuivel te eten. En bij Aldi is dat nog voordelig ook.”

Bron: Levensmiddelenkrant