opening-ahvoedselbos.jpg

Formules

Enspijk krijgt voedselbos langs de Linge

ENSPIJK – Bij de Gelderse plaats Enspijk leggen appel- en perenleverancier Vogelaar Vredehof en supermarktketen Albert Heijn een nieuw voedselbos aan. Het bos wordt aangelegd om kinderen te leren over biodiversiteit en over de herkomst van voedsel. Vorige week werden er de eerste fruit- en notenbomen, planten en struiken geplant.

Redactie |

"Medewerkers van onze vaste appel- en perenleverancier Vogelaar Vredehof – waar we al 55 jaar mee samenwerken – en een aantal enthousiaste jonge Albert Heijn-collega’s kwamen met het idee van een voedselbos”, vertelt Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn. “Met als resultaat dat we hier vandaag staan. De komende tijd gaat alles groeien en bloeien en leren we hoe het voedselbos een bijdrage kan leveren aan biodiversiteit. Daarnaast vervult het een educatieve rol voor kinderen. Ze kunnen er leren over de natuur en waar voedsel vandaan komt."

watgroeiterinhetvoedselbos.jpg

Sier van den Brand van Vogelaar Vredehof voegt daaraan toe: "In de afgelopen decennia is natuurlijk veel veranderd waarbij de laatste jaren steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. In ons voedselbos wordt de link gelegd naar moderne fruitteelt door middel van agroforestry. Het doel is met deze verschillende teeltvormen te ervaren hoe de fruitteelt nog meer in balans met de natuur kan worden gebracht en om positieve inzichten breder toe te passen. Daarnaast kijken we welke soorten het goed doen in het veranderende klimaat. Het voedselbos heeft ook een sociale functie: we gaan regelmatig oogstfeesten houden en schoolklassen uitnodigen."

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: