Formules

Esther Veninga wordt nieuwe cfo van Albert Heijn

ZAANDAM – Esther Veninga start op 1 januari als de nieuwe cfo bij Albert Heijn. Zij volgt daarbij Siger Spaans op die sinds maart van dit jaar optrad als interim cfo na het vertrek van Hendrik Jan Roel.

Gerard van Oosbree |

Veninga werkt sinds 2005 bij de supermarktketen waar zij begon als business controler commercie en winkeloperaties. Na een aantal jaren in Tsjechië voor Albert te hebben gewerkt werd zij supermarktmanager in Amsterdam. Veninga zegt daarover: “In die rol heb ik de essentie van foodretail en de dynamiek met collega’s en klanten verder leren kennen. Een zeer waardevolle ervaring.”

Vanaf 2011 heeft Veninga diverse functies vervult in binnen en buitenland. Zo was zij onder andere director commercial finance bij Stop & Go in de Verenigde Staten en vervult zij nu de functie van cfo bij Delhaize Servië.

Ervaren
Marit van Egmond, CEO: “Esther is een zeer ervaren financieel manager met een mooi track record binnen Ahold Delhaize. Ik ken haar als iemand die altijd gefocust is op de toekomst en daarbij gericht is op samenwerking, waarbij zij altijd verder kijkt dan de financiële discipline zelf. Ik vind het mooi dat we de opvolging voor deze functie binnen ons eigen bedrijf kunnen realiseren. Het bevestigt dat wij een sterke vijver met talent hebben gecreëerd.”

Bron: Levensmiddelenkrant

500_albertheijntogo-2.jpg