Formules

Fabrikanten

Extra steun voor Britse eierindustrie

LONDEN - Tesco, Waitrose en Aldi gaan de Britse eierproducenten extra steunen. De sector kampt met een tekort aan verse eieren. De supermarktketens geven de sector meer dan 26,4 Britse pond, ofwel ruim 30,5 miljoen euro, extra steun.

Gerard van Oosbree |

Op de Britse eilanden is een tekort aan eieren ontstaan bij de grotere supermarktketens als Tesco, Asda en Lidl. De winkels geven volgens persbureau Reuters de grootste uitbraak van vogelgriep en hamsteren door klanten de schuld, waardoor sommige winkeliers zijn overgegaan tot rantsoenering.

Stijgende kosten
De sector zelf zegt echter dat ze niet genoeg betaald krijgen voor de eieren. Er wordt geen rekening gehouden met de explosief stijgende energie- en voerprijzen. Hierdoor zijn er al enkele producenten weggevallen waardoor het aanbod is verkleind.

Tesco, de supermarktketen met het grootste marktaandeel op de Britse eilanden, zegt in een verklaring dat de extra steun aan leveranciers zal worden betaald om de kosten voor productie, verwerking en behandeling te dekken, inclusief verhogingen van voerprijzen voor boeren.

Bron: Levensmiddelenkrant

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

johnlewispartnership.jpg