Board%20Linda.png

Onderzoek

Foodvalley NL benoemt Linda Broekhuizen tot voorzitter bestuur

WAGENINGEN – Per 1 september a.s. is Linda Broekhuizen de nieuwe voorzitter van Foodvalley NL. Ze volgt daarmee Edith Schippers op, die sinds maart 2020 deze functie bekleedde. Schippers gaat zich nu richten op haar functie bij dsm-firmenich en haar rol als voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer.

Redactie |

Broekhuizen werkte de afgelopen 20 jaar bij ontwikkelingsbank FMO. Hier initieerde zij agribusiness als derde focussector. Dat geeft haar een breed, internationaal perspectief op de toekomst van ons voedselsysteem, stelt Foodvalley NL in haar persbericht. 

Diepgaande kennis
Foodvalley NL ziet in Broekhuizen de juiste persoon om de strategische ambities mogelijk te maken. De organisatie richt zich op het bieden van voedselzekerheid aan tien miljard mensen in 2050. Foodvalley NL wil zich de komende tijd ontwikkelen als nationale en internationale Practice Leader. Foodvalley NL ambieert versterking van het ecosysteem en wil dit verwezenlijken door samenwerkingsverbanden, initiatieven en financieringsvormen uit te breiden, om zo de impact te vergroten. Daarnaast werkt Foodvalley NL aan organisatorische groei en ontwikkeling. "Linda brengt diepgaande kennis mee van transities, verandermanagement, de agrofood- en financiële sector, investeringsprocessen en organisatieontwikkeling. Ze is impactgedreven, een voedselliefhebber en zit vol energie. We kijken er naar uit om deze reis samen aan te gaan en Foodvalley NL naar de volgende fase te brengen," zegt bestuurslid Arjen van Tunen.

Transformatie
Broekhuizen gaat met enthousiasme aan haar nieuwe uitdaging beginnen. "Foodvalley NL is een unieke organisatie met een belangrijke missie en een cruciale rol in het versnellen van de dringend noodzakelijke transformatie van ons nationale en internationale agrifood productie- en consumptiesysteem. Als bestuursvoorzitter van Foodvalley NL kijk ik ernaar uit om ceo Marjolein Brasz en haar team te ondersteunen bij het opschalen van relevante multistakeholder initiatieven met als doel het stimuleren van systeemverandering naar lekker, gezond en betaalbaar voedsel voor iedereen, met oog voor mens, dier en aarde”, zegt de kersverse voorzitter. 

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops