6640a8c872fd0.jpg Foto: XXL Nutrition

Fabrikanten

XXL Nutrition betrekt nieuw hoofdkantoor en magazijn

DEURNE – Op zaterdag 11 mei heeft voedingssuplementenproducent en -leverancier XXL Nutrition haar nieuwe hoofdkantoor en 5000 M2 extra magazijnruimte en kantoorvloer in gebruik genomen. De laatste uitbreiding van het pand dat het bedrijf in 2018 betrok, heeft nieuwe inpakstraten en een in-house gym.

Redactie |

Twintig jaar geleden werd het bedrijf opgericht door René van der Zel. In deze tijd groeide XXL Nutrition van eenmanszaak in de garage van Van der Zel uit naar marktleider op het gebied van sportvoeding in Nederland en België. “Sinds de start is XXL Nutrition uitgegroeid van een eenmanszaak in mijn garage, tot marktleider op het gebied van sportvoeding in Nederland en België”, blikt ceo en oprichter René van der Zel terug. “20 jaar later verkopen we meer dan 3.500 afzonderlijke producten, hebben we 200 medewerkers in dienst, verwerken we 3.000 orders per dag en beschikken we over 10.000 vierkante meter magazijn.”

Groei
De groei heeft het bedrijf al eerder genoodzaakt uit te breiden. Een jaar na de oplevering van het eerste gebouw in Deurne moest er al 2000 M2 bij en kwam het totaal op 5000 M2. Met de opening van de nieuwste uitbreiding komt dat nu op 10.000 M2. Dat naast het magazijn ook de kantoorruimte moest worden uitgebreid was voor cco Jordy Holthuijsen geen verrassing. “Na jaren van stabiele groei kwam vanaf 2022 de vaart er echt in”, licht Holthuijsen toe. “Dat jaar zag XXL Nutrition een groei van grofweg 70 procent”, aldus Holthuijsen. “Vorig jaar hebben we dat nog eens dunnetjes overgedaan en natuurlijk heeft dat gevolgen voor de magazijn- en kantoorruimte die we nodig hebben om deze groeicijfers bij te benen.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops