DSC09661.jpg

Fabrikanten

Free From Food 2023 keert terug naar Amsterdam

De Europese markt voor vrije voeding naar verwachting zal flink groeien, worden er meer dan 4000 bezoekers verwacht op het tweedaagse evenement. Die zullen op zoek zijn naar innovatieve nieuwe producten en inspiratie van meer dan 350 gespecialiseerde exposanten uit meer dan 46 verschillende landen.

Redactie |

In de afgelopen vijftig jaar heeft er een enorme verschuiving plaatsgevonden in de houding ten opzichte van eten en drinken. De Europese markt is steeds meer biologisch, glutenvrij en plant-based, met een verwachte groei voor de veganistische voedingssector van 29,19 miljard dollar in 2027. Enkele van de drijvende factoren hierachter zijn duurzaamheid, dierenwelzijn en technologische vooruitgang, wat betekent dat consumenten nu op zoek zijn naar producten die aan deze eisen voldoen.

Op het evenement van dit jaar zullen verschillende exposanten, die zich bezighouden met de huidige trends in de voedingsmiddelenindustrie, waaronder glutenvrij, plant-based, vegan, gezonde voeding, biologisch, functionele en gezonde ingrediënten, hun innovatieve producten laten zien die aansluiten bij de dieetvoorkeuren, gezondheidsdoelen en ethische waarden van de consument.

Podium
Free From Food 2023 gaat ook in op het belang van bewuste en gezondheidsgerichte consumptie en nodigt een aantal deskundige sprekers uit om het podium te betreden in de Free From Retail, Vegan & Plant-Based en Supplier & Insights Conference Theatres. Deelnemers krijgen hier een actuele agenda voorgeschoteld met een breed scala aan presentaties en paneldiscussies die hen voorzien van bruikbare strategieën om hun bedrijf vooruit te helpen in een zeer concurrerende en snel evoluerende markt. Meer details over het educatieve programma worden de komende weken bekendgemaakt.

Over het evenement van dit jaar zei Ronald Holman, directeur van het evenement: "De free-from categorie wordt niet langer beschouwd als een 'rage'. Wereldwijd stijgt de vraag naar producten die voldoen aan de veranderende behoeften van de consument. We verwachten dat het Free From Food 2023 evenement in Amsterdam een doorslaand succes wordt en dat het leiders en professionals uit de industrie samenbrengt om te werken aan de toekomst van deze spannende, dynamische en bloeiende industrie. Nu het evenement dichterbij komt, kijken we ernaar uit om zowel exposanten als bezoekers te verwelkomen om innovatie te vieren, gezondheid en duurzaamheid te promoten en de weg te bereiden voor een nieuw tijdperk van bewust consumeren."

Free From Food 2023 keert terug naar de RAI Amsterdam van 21-22 november 2023. Ga voor meer informatie en om u aan te melden naar: https://amsterdam.freefromfoodexpo.com/visiting/

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: