AMSTELVEEN - Garden Gourmet introduceert vernieuwde versies van haar populairste vleesvrije producten: de Lightly Roasted Pieces, de Classic Balls en de Burger. Deze producten hebben nu een nieuwe receptuur op basis van Europa soja-eiwitten en zijn vanaf september 2025 verkrijgbaar bij diverse supermarkten in Nederland en België.
Garden Gourmet hoopt met deze innovatie verder in te spelen op de groeiende groep consumenten die af en toe vlees wil laten staan en op zoek is naar een smakelijk, voedzaam en toegankelijke alternatief. Kyra Teeken, brand manager Garden Gourmet Benelux: “Nederland loopt al jaren voorop in de verschuiving naar minder vlees. In 2024 at bijna de helft van de consumenten (46%) meerdere dagen per week geen vlees*. Daarnaast gaf 23% aan minder vlees te eten dan een jaar eerder*. Met de verbeterde recepturen wil Garden Gourmet het nog aantrekkelijker maken om vaker voor een plantaardig alternatief te kiezen. Of je nu vegetariër, flexitariër of gewoon nieuwsgierig bent. Met deze verbeterde producten willen we laten zien dat plantaardig eten niet alleen makkelijk, maar vooral heel lekker kan zijn.”
Regeneratieve landbouw
De vernieuwde recepten zijn samengesteld met Europese soja als basis, wat zorgt voor een verbeterde textuur en extra sappigheid. Ze zijn grondig getest**. Acht op de tien proefpersonen in Italië was tevreden over de verbeterde sappigheid van de Lightly Roasted Pieces. In Duitsland vond negen op de tien de vernieuwde Classic Balls beter dan het origineel. De vernieuwde producten bevatten veel plantaardige eiwitten, zijn een bron van vezels, zijn verrijkt met vitamine B12 en hebben het Nutri-Score A-label. Garden Gourmet werkt hard aan het gebruik van soja uit regeneratieve landbouw. Het doel is dan eind 2025 75% van de soja van het merk uit regeneratieve landbouw afkomstig is.
Bron: Levensmiddelenkrant