SamenPlantaardig_Almkerk-12.jpg Foto: Weeda Media

Formules

Gemeente Altena is proeftuin in eiwittransitie

ALTENA – In de Noord-Brabantse gemeente Altena is een proef begonnen om de lokale bevolking vaker plantaardig te laten eten. In de hele gemeente worden initiatieven getest die bij moeten dragen aan de Nationale Eiwitstrategie en Bean Deal. Dat houdt in dat consumenten hun eiwitten voor de helft uit dierlijke en de andere helft uit plantaardige bronnen halen.

Redactie |

De proef is een initiatief van de Green Protein Alliance (GPA) die een idee uit 2018 nu samen met de gemeente, de provincie en Wageningen University & Research tot een pilot heeft vertaald. Tijdens de pilot, die nog het hele jaar duurt, zullen onder de leus ‘Samen Plantaardig’ diverse methodes worden getest die consumenten kunnen verleiden regelmatig voor plantaardige alternatieven te kiezen.

Proeverijen
Een grote rol is weggelegd voor proeverijen. Op zaterdag 28 januari wordt daarmee gestart bij Jumbo Duijzer in Veen. Ook op zaterdag 4 februari zal daar een proeverij worden georganiseerd. Op de zaterdagen 11, 18 en 25 februari doen ook de zes andere supermarkten in de gemeente Altena mee. “Onder andere op basis van kassascanningsdata wordt in de periode erna gemeten of de proeverijen een langdurig stimulerend effect hebben gehad”, vertelt Marianne Karstens van GPA.

Bron: Levensmiddelenkrant