silke.jpg

Ondernemers

Get Saucy wint ZERO Food waste Challenge

DEN BOSCH – Silke van Helvoirt heeft de ZERO Food Waste Challenge (ZFWC) gewonnen met het project Get Saucy. De challenge is een initiatief van hogeschool HAS green academy, samen met Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de Rabobank. Aan de challenge deden 100 studenten van 7 HBO’s mee in 26 teams of individueel.

Redactie |

Het doel van het project is zo veel mogelijk studenten en hogescholen in Nederland bewust maken van de hoeveelheid voedsel dat onnodig wordt verspilt. Get Saucy van student Van Helvoirt is een kant-en-klare saus uit de diepvries die in portieblokjes kan worden gebruikt. De saus is onder meer gemaakt van broccolistronken en bladeren die normaal bij de oogst op het land achterblijven. Runner-up Bonita Jansen, ook van HAS green academy, gebruikte ook broccolistronken in haar kant-en-klare pannenkoeken met de naam STRONQ. Carmen van Vliegen en Reinier Jopse van Aeres Hogeschool werden ook gekozen tot runner-up met hun project om overblijfselen van de voedselpraticum-lessen te verwerken in een in te vriezen groentebouillon.

“Silke was aangenaam verrast dat zij de ZERO Food Waste Challenge gewonnen heeft. Ze vertelde tijdens de uitreiking dat zij enorm genoten heeft van de creativiteit die zij in haar concept kon stoppen, zowel in het product zelf als in de verpakking. Ook dacht ze na over hoe ze haar doelgroep het beste kon bereiken: social media. Of ze haar concept echt naar de markt wil brengen, weet ze nog niet”, meldde de hogeschool in ene bericht.

Bron: Levensmiddelenkrant