Kennemervis Groep.jpeg

Fabrikanten

Good Fish ondersteunt verduurzaming Kennemervis Groep

VEENENDAAL – Good Fish is een partnerschap aangegaan met Kennemervis Groep uit Spakenburg. De organisatie die zich inzet voor goede vis en de VISwijzer beheert, gaat visleverancier Kennemervis Groep (KVG) ondersteunen met het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Redactie |

Een van de doelstellingen van de visleverancier is om in 2027 geen ‘rode vis’ meer te verkopen. In de VISwijzer worden de soorten vis beoordeeld op een aantal criteria en worden ingedeeld als groen, oranje of rood. Rode vis kan volgens de organisatie beter niet gekocht worden omdat bijvoorbeeld de visstand niet op orde is of, bij gekweekte vis, de impact op de omgeving te hoog is. Vorig jaar is KVG al gestopt met de verkoop van een aantal soorten vis en dit jaar komen er nog een vijftal bij die als rood in de VISwijzer staan.

Good Fish helpt het bedrijf ook met de juiste informatievoorziening naar de viswinkels. “Viswinkels zijn de aangewezen partij om mooie achtergronden te geven aan klanten over de vissers, visserijmethodes en waar de vis vandaan komt”, zegt de directeur van Good Fish Margreet van Vilsteren. “Zij zijn de ambassadeurs om het verhaal achter vis over te brengen. Toch blijkt uit onderzoek van Good Fish dat viswinkels vaak geen betrouwbare informatie kunnen geven over vangsttechniek en herkomst. Het wordt gewoonweg niet vermeld op schapkaartjes in de vitrine. Consumenten tasten daarmee in het duister wat wel of niet duurzaam is en moeten vertrouwen op de blauwe ogen van de visdetaillist. Door deze unieke samenwerking nemen wij honderden viswinkels mee in een verandering. Heel gaaf en spannend en wij complimenteren KVG dat zij deze stap durven te zetten.”

Bron: Levensmiddelenkrant