Varkenshaas_plus_verpakking_paarse_achtergrond_V1.jpg

Fabrikanten

Hands Off My Chocolate word 100% plantaardig

HILVERSUM – Het Nederlandse chocolademerk Hand Off stopt deze maand met de verkoop van melkchocolade gemaakt met koemelk. In het kader van duurzaamheid en milieu wordt de melk vervangen door rijstdrank. Volgens het bedrijf zijn zij het eerste grote Nederlandse chocolademerk dat overstapt naar een volledig plantaardige productielijn.

Redactie |

Met de overstap kan het bedrijf ruim 40% CO2-uitstoot besparen. Om nog meer positieve impact te hebben op de natuur gaat Hands Off dit jaar de cacao 100% traceerbaar maken en ontbossing tegen te gaan. De reden voor de overstap naar plantaardig is een recent onderzoek dat aantoont dat melkchocolade net zo vervuilend is als varkensvlees en veel slechter dan kippenvlees.

Uitstoot
Oprichter Kitty Smeeten: “We willen de uitstoot van onze producten zoveel mogelijk minimaliseren en hebben onderzocht waar wij de meeste impact kunnen maken. De grootste impact zit in onze ingrediënten, waarvan koemelk het meeste CO2 uitstoot. Melkchocolade stoot per kilo zelfs meer CO2 uit dan kippenvlees en evenveel als varkensvlees. Dit moesten we als eerste aanpakken. We hebben de koemelk vervangen door een plantaardig alternatief en gemengd met hazelnootpraliné, waardoor de chocolade net zo romig en vol van smaak is als normale melkchocolade, maar een stuk duurzamer.”

Om de overstap te vieren brengt Hands Off een limited edition 100% varkenshaas op de markt via haar webshop, met een knipoog naar de traditionele paashaas. De naam van het chocolademerk wordt verkort van Hand Off My Chocolate tot Hands Off.

Bron: Levensmiddelenkrant