heineken Glenn Caton.png Glenn Caton (r) neemt het stokje van Soren Hagh (l) over.

Fabrikanten

Heineken benoemt nieuwe president Europe

AMSTERDAM – Heineken kondigt een vernieuwing in de top aan: per 1 januari 2024 volgt Glenn Caton Soren Hagh op als president Europe. Als lid van het Executive Team zal Caton rapporteren aan Dolf van den Brink, ceo en voorzitter van de Raad van Bestuur van het bierconcern. Hagh zal Heineken gaan verlaten.

Redactie |

Caton is momenteel senior vice president Global Commerce bij Mondelèz International. Daarvoor was hij president voor Zuidoost-Azië en Noord-Europa bij de levensmiddelenfabrikant. Voordat hij 10 jaar geleden bij Mondelèz begon was hij onder meer werkzaam bij P&G, E&J Gallo en Direct Wines. 

Hagh trad in 2013 in dienst bij Heineken en werd in maart 2020 benoemd tot Regional President voor Europa en lid van het Executive Team. Per 31 december 2023 zal hij Heineken verlaten. Hij zal binnen afzienbare tijd aankondigen wat hij vervolgens zal gaan aanpakken. 

Aanvulling 
Van den Brink zegt uit te kijken naar de toekomstige samenwerking met Caton. "Glenn brengt veel ervaring mee in het opereren in verschillende sectoren, regio's en culturen. Hij heeft groei en innovatie gestimuleerd en consistent sterke resultaten behaald door bedrijven te leiden in FMCG, financiële dienstverlening, direct-to-consumer en retail. Hij is een ondernemende, zeer commerciële en creatieve leider die heeft laten zien dat hij duidelijk in staat is om zeer gemotiveerde teams op te bouwen die streven naar resultaten en verandering teweegbrengen. Hij zal een geweldige aanvulling zijn op Heineken en ons Executive Team", aldus de ceo. 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops