Tony  Hema - Copyright Janus van den Eijnden 1 c.jpg vlnr, Liesbeth Dekker, Wilma Veldman, Pascal Baltussen, Joke Aerts

Formules

Hema gaat voor slaafvrije chocolade

AMSTERDAM – Volgend jaar moet de eerste geverifieerde slaafvrije chocolade bij Hema in de schappen liggen. Het warenhuis heeft zich hiervoor aangesloten bij Tony’s Open Chain. Door via dit samenwerkingsverband cacaobonen in te kopen bij de aangesloten cacaocoöperaties in Ghana en Ivoorkust, neemt Hema zijn verantwoordelijkheid in de productieketen.

Redactie |

Tony’s Open Chain is een initiatief van Tony’s Chocolonely dat andere merken uitnodigt om missiepartner te worden om zo een einde te maken aan uitbuiting in de cacao industrie. De aangesloten bedrijven betalen de boeren een leefbaar inkomen. Op deze manier wordt uitbuiting en ontbossing tegengegaan.

Impact
Wilma Veldman, chief product officer van Hema, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze koers en is voorwaarde voor een toekomstbestendig bedrijf. Met het steeds verder verduurzamen van onze producten willen we een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu. Door ons aan te sluiten bij Tony's Open Chain willen we actief bijdragen aan een leefbaar inkomen voor de cacaoboer en het tegengaan van kinderarbeid en ontbossing in de cacaoketen. We geloven dat structurele verandering alleen mogelijk is door samen te werken met gelijkgestemde bedrijven en de hele industrie te mobiliseren."

Gelijkwaardigheid
Joke Aerts, Tony’s Open Chain lead, licht toe: “Wij zijn superblij om Hema te verwelkomen als nieuwe missiepartner in Tony’s Open Chain. Tony’s Chocolonely en Hema zijn allebei merken van Nederlandse bodem, die zich niet alleen uitspreken voor gelijkwaardigheid en duurzaamheid, maar ook daadwerkelijke actie ondernemen. Nederlandse chocofans krijgen met Hema aan boord steeds meer mogelijkheden om te kiezen voor verantwoorde chocolade, waar boeren de prijs voor een leefbaar inkomen voor betaald krijgen. Samen gaan we veel impact maken en serieuze stappen zetten om een einde te maken aan uitbuiting in cacao.”

Diverse Nederlandse ondernemingen hebben zich al eerder aangesloten bij Tony’s Open Chain. Dat zijn  Ben & Jerry’s, Delicata van Albert Heijn, Aldi’s Choco Changer, Jokolade, Vly, Plus supermarkt, The Flower Farm, KoRo Source, Pleese, Huel en nu ook Hema.

Bron: Levensmiddelenkrant