henk-staghouwer-foto van Martijn Beekman.jpg Foto: Martijn Beekman

Achtergrond

Henk Staghouwer wordt voorzitter Voedselbanken Nederland

HOUTEN – Voedselbanken Nederland krijgt een nieuwe voorzitter. Henk Staghouwer volgt per 1 januari 2024 Leo Wijnbelt op, die de functie in de afgelopen 15 jaar bekleedde.

Redactie |

Met Henk Staghouwer haalt Voedselbanken Nederland iemand binnen die 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven en 10 jaar in het openbaar bestuur meebrengt. In 2022 was hij minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. “Ik vind het een prachtige kans om mijn ervaring en netwerk in te zetten voor diegenen in onze maatschappij die het niet zo goed getroffen hebben. Soms simpel en alleen door de plaats waar hun wieg stond of door allerlei andere ongelukkige omstandigheden. In ons rijke Nederland leven vele honderdduizenden mensen onder de armoedegrens. Hoe is dit mogelijk! Feitelijk is het onbegrijpelijk dat er überhaupt een voedselbank nodig is in Nederland. Maar nu die er toch is, wil ik mijn tijd en energie er graag aan geven. Met de hoop en onmogelijke wens om ooit te kunnen zeggen: een voedselbank is niet meer nodig in Nederland”, aldus de nieuwe voorzitter. 

Toegewijd en gedreven
Leo Wijnbelt heeft mede aan de wieg gestaan van de oprichting van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Hij stond bekend om zijn toegewijde en gedreven sturing van het 12 koppige bestuur van Voedselbanken Nederland, aldus de organisatie. Die stelt dan ook: “Onze dank aan Leo voor zijn inzet het afgelopen anderhalve decennia is groot!”

Bron: Levensmiddelenkrant