Formules

Herkingen verwelkomt nieuwe Dagwinkel

HERKINGEN – Dagwinkel heeft een nieuwe winkel geopend in Herkingen. Het dorp op Goeree-Overflakkee dreigde eerder nog de plaatselijke supermarkt te verliezen.

Peter Smit |

De nieuwe Dagwinkel wordt gerund door ondernemer Connie Bestman (foto onder). Zij werkte hiervoor als bedrijfsleider bij de plaatselijke Spar. Die formule besloot het dorp echter te verlaten. Daarop nam Bestman het initiatief om de dorpssuper zelfstandig voort te zetten.

Rendement
Samen met Van Tol Retail en de eigenaar van de haven in het dorp is een opzet gemaakt voor een haalbare exploitatie van de Dagwinkel. De supermarkt van Bestman is een van de eerste vestigingen die met de nieuwe prijslijn van Van Tol Retail gaan werken. Hiermee zijn een hoger rendement voor de ondernemer en lagere prijzen voor de klant mogelijk, waardoor de afstand tot prijssupermarkten beperkt blijft.

Toeristen
Herkingen telt zo’n 1200 inwoners. In de zomermaanden is het dorp erg in trek bij toeristen die recreëren rond het Grevlingenmeer. “Ik denk dat Herkingen trots kan zijn op de ondernemer, die met deze stap het dorp ook in de wintermaanden levend houdt, en haar bewoners een prachtig servicepunt biedt”, aldus formulemanager Thijs Kwakkenbos van Van Tol Retail.

Bron: Levensmiddelenkrant

dagwinkel_herkingen_1-a840x630.jpg
dagwinkel_herkingen_1-a840x630.jpg
dagwinkel_herkingen_1-a840x630.jpg
dagwinkel_herkingen_1-a840x630.jpg