486758-Hertog Jan Grand Pilsner_Micha_1920h-8dcb3d-original-1685713311.jpg Meesterbrouwer Micha Peute

Introducties

Hertog Jan introduceert nieuwe pilsener

ARCEN – Hertog Jan introduceert een nieuw, premium bier in de schappen van de supermarkt en in de horeca. De Grand Pilsener is de eerste nieuwe pilsenervariant die grootschalig op de markt wordt gebracht na de originele Hertog Jan Pilsener.

Redactie |

De Grand Pilsener is het resultaat van een jaar experimenteren door de brouwers met de Proeftuin, het bierabonnement van Hertog Jan. Het succes dat de Vienna Lager daar had werd de inspiratie voor dit nieuwe bier. Door het bier langer te laten lageren krijgt het een rijke en volmondige smaak volgens de brouwer. Door het langer lageren krijgt het bier ook een iets donkerder kleur dan de originele pilsener.

Meesterbrouwer Micha Peute over het brouwproces van de nieuwe Grand Pilsener: “Het langer laten lageren van het bier zorgt ervoor dat de smaken versterken en beter met elkaar harmoniseren. Dat werkt ook zo op culinair gebied, denk bijvoorbeeld eens aan een dry aged beef; daarbij zorgt de tijd voor diepere en uitgesproken aroma’s. De Grand Pilsener smaakt naar die extra ‘touch’ die bourgondische Limburgers gewend zijn om toe te voegen aan gewone momenten. Het is een indrukwekkend, maar toegankelijk bier dat een alledaags moment nét dat beetje extra geeft.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops