SharEaty en Hoogvliet.jpeg Foto: Hoogvliet

Formules

Hoogvliet en SharEaty gaan voedselverspilling tegen

BLEISWIJK - Hoogvliet heeft op maandag 27 mei op feestelijke wijze de eerste overschotten uit het e-commerce-distributiecentrum aan SharEaty overhandigd. SharEaty haalt met ingang van deze datum dagelijks de overgebleven producten op.

Nanja Pol |

SharEaty is een Rotterdamse organisatie die voedselverspilling en armoede bestrijdt. Dit gebeurt door overschotten op te halen bij voedselproducenten en supermarkten. De organisatie verdeelt deze producten over sociale keukens in wijkcentra, basisscholen en de daklozenopvang in de stad Rotterdam. De sociale keukens gebruiken de ingrediënten om maaltijden te bereiden voor Rotterdammers die het hard nodig hebben. SharEaty-ambassadeur Petra Vennegoor, die het contact tussen SharEaty en Hoogvliet tot stand heeft gebracht, zegt: “Dank aan Hoogvliet voor het doneren van voedseloverschotten. Deze samenwerking bewijst weer dat het weggooien van voedsel absoluut onnodig is.” Ze vervolgt: “Hoogvliet ziet in dat we door samen te werken meer impact kunnen maken. Of het nu gaat om het verminderen van voedselverspilling of iemand helpen die steun nodig heeft: samen komen we verder.”

Recht op gezonde maaltijd
Zowel Hoogvliet als SharEaty vindt dat iedereen recht heeft op een voedzame, gezonde maaltijd. Daarom helpt de supermarkt graag mee aan het doel van SharEaty om 1 miljoen maaltijden te realiseren en 1,5 miljoen kilo CO2 te reduceren. Daarnaast gooit niemand graag goed voedsel weg, vindt Hoogvliet. ”Voor ons is het dus een uitkomst dat de producten die online niet meer verkocht kunnen worden, nu terechtkomen bij mensen in de directe omgeving van onze Rotterdamse vestigingen”, aldus de supermarktketen.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.