Uitreiking cheque Hoogvliet - voedselbank.jpg Uitreiking cheque Hoogvliet aan Voedselbanken Nederland Foto: Hoogvliet

Formules

Hoogvliet steunt Voedselbank

BLEISWIJK – Klanten van supermarktketen Hoogvliet hebben massaal gehoor gegeven aan de actie voor de Voedselbank. Door een Sallands zonnepitbrood te kopen doneerden ze de afgelopen drie weken bijna 20 duizend euro. Donderdag 28 maart werd de cheque overhandigd aan Paul van Berkel van Voedselbanken Nederland.

Redactie |

De actie werd gevoerd in alle filialen van Hoogvliet. Per verkocht brood ging er dertig cent naar de Voedselbank. Daarnaast konden klanten producten doneren in speciale inzamelmeubels voor de plaatselijke voedselbank. De cheque werd overhandigd in het filiaal in Woudenberg. De lokale voedselbank kreeg ook een grote kan met Sallandse broden voor haar cliënten. Die werden dankbaar in ontvangst genomen door de coördinator van Voedselbank Woudenberg en Scherpenzeel Rijk Beumer.

In Nederland zijn meer dan 100.000 mensen afhankelijk van steun van de voedselbanken. Er komen steeds minder voedseldonaties binnen omdat winkels en producenten steeds efficiënter te werk gaan. Acties zoals deze van Hoogvliet zijn nodig om de voedselbanken van producten of geld te voorzien voor hulp aan mensen die dat echt nodig hebben.

Bron: Levensmiddelenkrant