wilton Wichers.jpg

Ondernemers

Interview: Wilton Wichers Schreur neemt Plus in Markelo over

MARKELO – De Plus-supermarkt in Markelo krijgt een nieuwe ondernemer. Henry Blankhorst draagt na bijna 30 jaar het stokje over aan Wilton Wichers Schreur. Het huidige personeel blijft en zwaait, samen met de nieuwe eigenaar, Henry en Rita Blankhorst uit. De supermarkt gaat op 6 november open onder de naam Plus Wichers Schreur.

Nanja Pol |

Levensmiddelenkrant spreekt met de kersverse ondernemer. Hij kijkt uit naar de opening. “De voorbereidingen op het Plus- ondernemerschap waren intensief. Maar als je graag wilt, is dat de investering waard”, reageert Wichers Schreur. Hij volgde afgelopen jaar de opleiding aan de Plus Academie en rondde deze enkele weken geleden met succes af. Dat de mogelijkheid om een Plusvestiging over te nemen, op zijn pad kwam, was onverwacht. “Het is een kans die al snel voorbijkwam, maar het voelde goed”, aldus ondernemer Wichers Schreur.

Gemak en voedselinspiratie
De afgelopen weken heeft Wichers de tijd genomen om de markt en zijn collega’s goed te leren kennen. “Het was spannend voor iedereen, maar ik ben meteen warm ontvangen door zowel de huidige eigenaar Blankhorst als het personeel. Blankhorst bereidt me goed voor op de overname”, zegt Wichers Schreur. Plus Wichers Schreur gaat niet dicht, de ombouw en aanpak staat gepland voor eind 2024. Hij wil nog niet veel kwijt over de veranderingen, maar hij geeft een kleine tip van de sluier: het heeft te maken met gemak en voedselinspiratie. In 2016 kreeg de zaak een nieuwe vloer en ledverlichting. In 2020 vond de laatste verbouwing plaats waarbij zelfscan kassa’s werden geplaatst en het aanbod van tapas, kant-klaarmaaltijden en het kaasassortiment werden uitgebreid.

Opening
“Het wordt geen knallende opening. Ik vind het veel belangrijker om aandacht te schenken aan het afscheid van het ondernemerskoppel Blankhorst. Zolang ondernemen in Markelo verdient respect.”

Plus Wichers opent 6 november haar deuren, waar voor de eerste 2000 klanten een lekkernij klaarligt om bij de koffie de overname te bespreken.  

Bron: Levensmiddelenkrant