Foto-Jim-Zwanenburg.jpg

Formules

Jim Zwanenburg wordt ceo Vomar

ALKMAAR – Vomar benoemt Jim Zwanenburg, die op dit moment cfo is bij de Noord-Hollandse formule, tot nieuwe ceo. De benoeming gaat in op 23 april 2024. Vomar heeft dan ook voor het eerst in 20 jaar weer een familielid van de oprichters als hoogste baas. Aart van Haren, die sinds 2014 ceo is bij Vomar, gaat ‘nieuwe plannen maken voor de toekomst’.

Redactie |

De 39-jarige Zwanenburg heeft reeds 13 jaar ervaring in de food retail, waarvan 6 als cfo bij Vomar. Het is de bedoeling dat hij in april 2024 tijdens de aandeelhoudersvergadering door de raad van commissarissen wordt benoemd. 

Cees Zwanenburg, medeoprichter en voorzitter raad van commissarissen licht het besluit toe: "Vomar bestaat dit jaar 55 jaar en ons marktaandeel is in de afgelopen jaren zo goed als verdubbeld. Ik ben Aart zeer dankbaar voor zijn bijdrage aan de groei van de onderneming en de manier waarop hij, samen met het team van meer dan 10.000 medewerkers, Vomar heeft uitgebouwd tot een zeer rendabele en solide onderneming. Het is voor mij persoonlijk extra bijzonder dat we nu de benoeming van Jim tot ceo bekend kunnen maken. Jim heeft zowel binnen als buiten de organisatie ruime ervaring opgedaan en heeft altijd veel meegekregen over het reilen en zeilen van het bedrijf. De positie van Vomar als supermarkt die kwaliteit betaalbaar houdt is onbetwist, en ik ben ervan overtuigd dat Jim de juiste man op de juiste plek is.” 

Herpositionering
Van Haren, de huidige ceo die tot het aantreden van Zwanenburg aanblijft in zijn huidige functie, vindt het een groot voorrecht om de afgelopen tien jaar leiding te hebben gegeven aan Vomar: “Ik ben er trots op dat Vomar de afgelopen 6 jaar de snelst groeiende supermarktketen van Nederland is geweest en dat onze herpositionering als kwaliteitsdiscounter vruchten af heeft geworpen. In de afgelopen jaren heb ik mede door de heldere communicatie en duidelijke governance structuur zeer prettig en effectief samengewerkt met de raad van commissarissen, het managementteam en in het bijzonder met Jim als CFO en ik vind het fantastisch dat hij heeft aangegeven in de voetstappen van zijn vader te willen treden en nu het bedrijf gaat leiden. Dit geeft mij de mogelijkheid om, na de hand-over in 2024, de balans op te maken en nieuwe plannen te maken voor de toekomst." 

Bron: Levensmiddelenkrant