jumbowinwiel.jpg

Formules

Jumbo neemt extra maatregelen tegen winkeldiefstal

VEGHEL - Jumbo Supermarkten neemt de komende weken extra maatregelen om winkeldiefstal tegen te gaan. Er komt in alle winkels meer cameratoezicht en meer en slimmere steekproeven bij de zelfscankassa’s. Tegelijk test Jumbo in verschillende winkels aanvullende maatregelen.

Redactie |

Anrico Maat, retaildirecteur bij Jumbo, vindt dat winkeldiefstal niet normaal is en ook nooit normaal mag worden: “Iedereen heeft last van winkeldiefstal en de schade die daarvan het gevolg is. Daarom nemen we extra maatregelen, juist omdat we voor onze klanten de meest klantvriendelijke supermarkt willen zijn waar je fijn en veilig kunt winkelen en onze medewerkers een prettige werkplek hebben.”  

Omdat winkelen vooral ook leuk moet blijven, verschijnt vanaf half maart in winkels het Jumbo Winwiel. Na een foutloze, uitgebreide steekproef kunnen klanten aan het ‘boodschappenrad’ draaien om een gratis product of een andere aardigheidje te winnen na het korte oponthoud. 

Ondertussen zijn in een aantal winkels door het hele land proeven begonnen met verschillende aanvullende maatregelen tegen winkeldiefstal. Hierbij gaat het onder andere om extra medewerkers in de winkel en/of een extra beveiliger. In sommige winkels worden intensievere steekproeven bij de zelfscan uitgevoerd. Ook test Jumbo op meerdere plaatsen met boncontroles en (meer) tassencontroles.

 De supermarktketen heeft ook hoge verwachtingen van een test waarbij AI afwijkend gedrag van klanten in de winkel moet gaan herkennen. De proeven zullen naar verwachting circa drie maanden duren. Afhankelijk van het succes voert Jumbo de maatregelen landelijk in.

Bron: Levensmiddelenkrant