02-Jumbo-neemt-eerste-laadpalen-voor-klanten-in-gebruik-in-Nieuwegein-1024x682.jpg

Formules

Jumbo neemt eerste laadpalen in gebruik

VEGHEL – Klanten van twee Jumbo-supermarkten in Nieuwegein kunnen vanaf nu hun elektrische auto opladen tijdens het bezoek aan de winkel. De vestigingen aan De Walnootgaarde en Galecop zijn de eerste Jumbo-winkels met eigen snellaadpalen. De stroom voor deze laadpalen wordt duurzaam verkregen en is afkomstig van Nederlandse zonne-energie.

De oplaadtijd is afgestemd op de gemiddelde tijd dat de klant in de winkel besteedt. Hierdoor is de auto doorgaans weer volledig opgeladen als de klant terugkomt van haar bezoek aan de supermarkt. “Steeds meer klanten beschikken over een elektrische auto. Nu kunnen zij, terwijl zij boodschappen doen, gemakkelijk en snel hun auto opladen bij één van onze laadpalen. We werken hard aan de CO2-reductie van onze winkels en tegelijkertijd willen we ook onze klanten helpen om de uitstoot te verminderen”, zegt Anrico Maat, sales & operations directeur bij Jumbo Supermarkten.

Zonne-energie
Jumbo is voornemens om ook haar winkels in Heel, Ter Apel, Krimpen aan den IJssel en Deurne op korte termijn te voorzien van laadpalen. Dit in samenwerking met Charge Point Operator (CPO) PowerGo. Ivo van Dam, chief technology officer van PowerGo spreekt zijn vreugde over de samenwerking uit: “PowerGo plaatst voor Jumbo snellaadpalen door heel Nederland en België. Onze laadpunten zijn voorzien van 100% duurzame zonne-energie van Nederlandse bodem. Zo zetten we grote stappen in de uitrol van het snellaadnetwerk en bieden we bestuurders van elektrische auto’s een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing. We zijn er trots op dat de eerste locaties in gebruik worden genomen en verheugen ons op de verdere uitrol van de samenwerking met Jumbo.”

Bron: Levensmiddelenkrant