Jumbo foto.png Coördinator van stichting Aanschuiftafel Ben Lachhab en filiaalmanager van Jumbo Den Haag Laakweg Ilias Chohabi

Formules

Jumbo organiseert iftar-diner

DEN HAAG – Enkele weken geleden is de maand Ramadan van start gegaan. Om de duizenden stadsgenoten te belonen voor hun inzet tijdens de vastenmaand, organiseert Jumbo Den Haag Laakweg samen met alle andere Jumbo-winkels uit Den Haag, een speciaal iftar diner. Voor het gratis diner werkt Jumbo samen met verschillende maatschappelijke partners, waaronder Aanschuiftafel Den Haag en het Eenzaamheidsfonds. De supermarktketen hoopt ontmoetingsplek te creëren waar buurtbewoners elkaar leren kennen onder het genot van een uitgebreid diner.

Yentl Bocxe Strik |

Tijdens de Ramadan wordt gedurende de hele dag, vanaf de dageraad tot zonsondergang, gevast. De maaltijd na een vastendag wordt ‘iftar’ genoemd. Deelnemers van het Jumbo-iftar diner kunnen genieten van een driegangendiner waarbij klassieke gerechten als chebakia, gevulde dadels, kippendij met groene olijven en muntpannenkoeken worden geserveerd. Tussen de gerechten door wordt livemuziek verzorgd door een band die klassieke Arabische muziek speelt, en treedt theatermaker Mouna Laroussi op.

Ontmoetingsplek
Ook is er ruimte voor gebed onder leiding van een imam. “Bij Jumbo vinden we het belangrijk dat we naast het voorzien van klanten in hun boodschappen, ook een ontmoetingsplek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. Onze winkels maken een onlosmakelijk deel uit van de samenleving. We zijn er trots op dat een lokaal initiatief als de iftar-aanschuiftafel zorgt voor verbinding tussen buurtbewoners en verschillende culturen”, aldus Cees van Vliet, operationeel directeur Jumbo.

Ilias Chohabi, filiaalmanager Jumbo Den Haag Laakweg voegt daaraan toe: “Het hele team kijkt enorm uit naar de iftar-aanschuiftafel. Als lokale supermarkt weten we wat er speelt in de buurt en brengen we graag mensen samen op bijzondere momenten. Zo dragen we bij aan het vergroten van de sociale cohesie in Den Haag.”

Bron: Levensmiddelenkrant