junbo-tonys.jpg

Formules

Jumbo sluit zich aan bij inkoop slaafvrije chocolade

AMSTERDAM – Supermarktketen Jumbo heeft zich aangesloten bij Tony’s Open Chain. Dit initiatief van Tony Chocolonely garandeert 100% traceerbare cacao zonder uitbuiting van cacaoboeren, zonder kinderarbeid en ontbossing. Vanaf volgend jaar zijn veel chocoladeproducten gemaakt van cacao dat via deze samenwerking is ingekocht. Boeren krijgen van de aangesloten ketens een prijs die genoeg is voor een leefbaar inkomen.

Redactie |

Jumbo komt als missiepartner in goed gezelschap. Eerder sloten ketens als Hema, Albert Heijn, Plus, Aldi en Ben & Jerry’s zich al aan bij het initiatief. Het totaal aantal partners staat nu op twaalf. “Verduurzaming van onze ketens vinden we al jaren belangrijk, ook voor cacao. Nu zetten we een volgende stap en kiezen we voor samenwerking met Tony’s Open Chain. Zo maken we het voor onze klanten steeds makkelijker om voor verantwoord geproduceerde chocolade te kiezen en daarmee positieve impact te maken op de levens van cacaoboeren”, legt Boukje Staring, senior lead assortimentsmanager van Jumbo, uit.

Sanne van Zon van Team Tony’s Open Chain: “Jumbo is in omvang de tweede supermarktketen van Nederland, dus dat betekent dat we samen heel veel impact gaan maken. Met de overstap naar 100% traceerbare Tony’s Open Chain-cacao, waarvoor ze een hogere prijs betalen, is het bedrijf een voorbeeld voor andere supermarkten. We zijn er trots op dat in korte tijd zoveel Nederlandse merken en supermarkten met ons de sector verbeteren. Samen komen we dichter bij onze missie om 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken en het leven van de cacaoboer te verbeteren.”   

Bron: Levensmiddelenkrant