Fabrikanten

Kleine omzetgroei voor Corbion

AMSTERDAM - Corbion heeft de omzet in het eerste halfjaar licht zien toenemen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Daarbij zag het bedrijf zijn winstgevendheid groeien, zo bleek woensdag uit een handelsbericht van de producent van voedingsingrediënten en chemicaliën.

Joost Agterhoek |

De opbrengsten klommen met 0,8 procent tot 455,7 miljoen euro. Op eigen kracht ging de omzet met 1,5 procent omhoog. Het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten steeg met meer dan 16 procent tot 89,8 miljoen euro.

Voeding
Corbion spreekt van een "goede eerste helft van het jaar". Volgens topman Tjerk de Ruiter heeft de onderneming onder meer de kosten verlaagd en de 'businessmix' verbeterd. In het voedingssegment wordt daarbij gewerkt aan de winstgevendheid. De verkopen in het segment Biochemicals toonden in het tweede kwartaal herstel, na een wat zwakker eerste kwartaal. Naar eigen zeggen ligt Corbion op koers om zijn eerder gestelde strategische doelstellingen voor de periode 2015-2018 te halen.

Biobased
In het segment Biochemicals trekt de omzet in het tweede halfjaar naar verwachting aan, waardoor de groei hier aan de onderkant van de bandbreedte van 5 tot 8 procent gaat zitten. Op het gebied van Biobased Ingredients voorziet Corbion voor 2016 een groei onder de richtbandbreedte van 2 tot 4 procent. Daarbij merkte het bedrijf op dat de ebitda-marge voor eenmalige posten van Biobased Ingredients dit jaar de voor 2018 nagestreefde 18 procent naar verwachting "significant" zal overstijgen. Dit wil evenwel niet zeggen dat deze marge volgend jaar ook weer zo hoog uitpakt, liet De Ruiter in een toelichting weten. Corbion profiteert dit jaar onder meer van gunstige bij contract vastgelegde suikerprijzen. Die situatie kan volgend jaar weer anders zijn.

Bron: ANP

corbion_logo_900x525.jpg