leentje karton.png

Fabrikanten

Leentjes kiest voor kartonnen verpakking

AMSTERDAM – Levensmiddelenfabrikant Leentjes komt vanaf eind augustus met een nieuwe, duurzame verpakking voor haar poedersuiker, strooisels en gekleurd beleg. De kartonnen variant komt in alle supermarkten te liggen.

Redactie |

Met een fundraising die via Eyevestor verliep, is in één maand 250.000 euro opgehaald. Met dit geld wilden co-founders Marleen Hemmer de Haan en Willem Kors de verpakkingen van Leentjes producten aanpassen. Met dit bedrag zijn ook de recepturen aangepakt om glutenvrije- en veganvarianten op de markt te brengen.

Iedereen blij
Hemmer de Haan legt uit: “We noemen onszelf blijmakers, dat is onze missie. Een blije wereld is natuurlijk ook een duurzame wereld. We maken graag iedereen blij, niet alleen de kinderen en hun ouders, ook de leveranciers, de retailers en uiteindelijk ook de maatschappij en de wereld. Deze missie wil Leentjes waarmaken met de nieuwe, duurzame verpakking, en het gebruik van natuurlijke kleurstoffen en de anti-allergene ingrediënten.

Van plastic naar karton
Leentjes zegt met de overstap van plastic naar karton een belangrijke plek in te nemen in de branche als het op duurzaamheid aankomt. Het karton is FSC-gecertificeerd en de binnenkant is volledig plasticvrij. Niet alleen is de verpakking volledig recyclebaar, ook neemt deze minder plek in bij het transport dan de plastic verpakking.

Vanaf eind augustus kunnen de klanten de vrolijke vernieuwingen in de winkels verkrijgen.

Bron: Levensmiddelenkrant