Mede-oprichter Aldi Theo Albrecht overleden

BERLIJN - Theo Albrecht, een van de oprichters van warenhuisketen Aldi, is gestorven. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel. Albrecht werd 88 jaar.

De oorsprong van Aldi ligt in Essen waar de familie Albrecht vlak na de oorlog een kleine levensmiddelenwinkel runde. De grote doorbraak kwam in 1961 toen de broers het revolutionaire discount-concept ontdekten en de eerste Aldi-Markt werd geopend. Halverwege de jaren zestig scheidden de wegen zich tussen beide broers waarbij Karl Aldi-Süd oprichtte en Theo de baas werd van Aldi-Nord. Dat legde beide broers geen windeieren. Hun vermogens werden vorig jaar op respectievelijk 17,35 miljard (Karl) en 16,75 miljard euro (Theo) geschat.

Gescheiden
Hoewel dagelijks miljoenen consumenten over de wereld boodschappen doen bij Aldi, hebben beide directeuren hun privéleven altijd buiten de schijnwerpers kunnen houden. Van Karl Albrecht is bekend dat hij getrouwd is en een zoon en dochter heeft; Theo is eveneens getrouwd, heeft een zoon en zou een enthousiast golfer en orchideeënzoeker zijn. "De Aldi-patriarchen leven teruggetrokkener dan de yeti", zo oordeelde het Amerikaanse vakblad Forbes vorig jaar. Op dit moment is Aldi het negende grootste bedrijf ter wereld met wereldwijd meer dan 7600 filialen waaronder ruim 400 in Nederland. De omzet bedroeg in 2008 ruim 66 miljard dollar.

Meer over de broers Theo en Karl Abrecht hier

Bron: