Colruyt verkoopt opnieuw exclusief appelras

HALLE – De Magic Star appel, ontwikkeld door het Nederlandse Fresh Forward, ligt opnieuw in de schappen van alle formules van Colruyt Group. De oogst is vijf keer groter dan vorig jaar, toen de oogst 200 ton appels bedroeg.

Daardoor kan Colruyt Group dit jaar een maand vroeger starten met de verkoop en verwacht het tot de zomer Magic Star-appels te kunnen aanbieden. Colruyt had als doelstelling het Belgische appelseizoen te verlengen en dat is hiermee gelukt.

Het supermarktconcert zegt de telers zelf uitgebreid te hebben gesteund, wat heeft bijgedragen aan een betere oogst. Van de Magic Star-appels die niet geschikt zijn om als eetappel te verkopen, worden nu al twee nieuwe producten gemaakt: appelcake en appelsap van Boni Selection. De appelcake van Boni Selection wordt sinds dit najaar gemaakt van Magic Star-appels. Midden januari start Colruyt Group met de verkoop van Magic Star-appelsap in kratjes van 3 liter. Daarnaast bekijkt het momenteel het potentieel van andere producten, zoals appelchips, appelschuimwijn en appelsorbet. Dankzij deze nevenproducten is de reststroom van de Magic Star zo goed als onbestaande. “We merken ook enorm veel interesse van andere, zelfs buitenlandse, telers in de Magic Star als nieuwe soort”, aldus Jan Schockaert, verantwoordelijke aankoop fruit bij Colruyt Group “Wat ons betreft is dit nu al een echt succesverhaal, ook al staan we nog maar aan het begin.”

Exclusief geteeld
De Magic Star is een nieuwe appelvariëteit ontwikkeld door het gespecialiseerde bedrijf Fresh Forward uit Nederland. De soort wordt exclusief geteeld voor Colruyt Group door drie leveranciers: Neven Fruits Waremme, Wolfcarius Fruit Markegem en Gebroeders Bangels Gingelom. Met dit initiatief wil de retailer fruit aanbieden dat beantwoordt aan de verwachtingen van de consument op het vlak van smaak, kleur en herkomst. Bovendien wil Colruyt Group zo het Belgische appelseizoen verlengen en tegelijkertijd het vakmanschap van de lokale landbouwers in de verf zetten.

Bron: Levensmiddelenkrant