Coop verkoopt soep Verspillingsfabriek

VEGHEL – Soep van De Verspillingsfabriek ligt sinds deze maand in de schappen van 118 Coop-winkels. Dat brengt de eerstgenoemde naar buiten. De soep is gemaakt van voedsel dat anders zou worden weggegooid en is te krijgen in twee varianten.

“Coop zet zich op verschillende manieren in om voedselverspilling terug te dringen”, vertelt Yvonne van Asselt, MVO-manager bij Coop. “Door de samenwerking met De Verspillingsfabriek aan te gaan, laten we opnieuw zien dat je samen het verschil maakt. Want met de twee nieuwe soorten houdbare soep gemaakt van groenten die afwijken in vorm, kleur of maat in onze schappen, bieden we onze klanten een extra mogelijkheid om de bewuste keuze te maken.”

De soep in zak heeft de naam ‘Barstensvol’ en is te koop in de varianten Italiaanse tomatensoep en romige tomatensoep. Voor de soepen gebruikt De Verspillingsfabriek reststromen verse groente, waaronder snijresten. De soepen bevatten geen onnatuurlijke E-nummers en door een uniek procedé smaakt de soep als vers gemaakte soep. Hij wordt koud bereid en maar een keer verhit om hem lang houdbaar te maken. “We willen met zoveel mogelijk partijen samen voedselverspilling aanpakken, daarom zijn we trots op elke nieuwe partner die met ons meestrijdt”, aldus De Verspillingsfabriek.

Hutten
De Verspillingsfabriek is een initiatief van ondernemer Bob Hutten. Na een pilot in samenwerking met Wageningen Universiteit en Foodsquad, waarbij er overrijpe tomaten van supermarktketen PLUS werden gebruikt voor een verse soep, ging Hutten in 2015 op zoek naar een oplossing om veel grotere reststromen groenten te redden. Zijn oog viel op een 'verspild' fabriekspand in Veghel, waarvan hij een deel verbouwde tot een fabriek met koel- en productieruimtes.

Bron: Levensmiddelenkrant