Unox introduceert vegetarische rookworst | Levensmiddelenkrant

Unox introduceert vegetarische rookworst

ROTTERDAM- Worstenfabrikant Unox komt met een vegetarische variant van zijn bekende rookworst. Het heeft het bedrijf naar eigen zeggen jaren van onderzoek en ontwikkeling gekost om de vleesvervanger dezelfde “smaak, vorm en bite” van een echte rookworst te geven.

Thijs Sleddering, marketing manager Unox: “Met onze producten richt Unox zich op alle Nederlanders. Daar horen ook de groeiende groepen vegetariërs en flexitariërs bij. Een dagje zonder vlees is natuurlijk hartstikke goed, maar een stamppot zonder rookworst? Daar moeten wij niet aan denken. Daarom komen wij nu met een vegetarische rookworst. Net zo lekker als onze andere rookworst en met dezelfde kruidenmix, maar dan zonder vlees.”

Meer makers van vleessnacks zetten de laatste tijd in op vegavarianten van hun producten. Zo werd onlangs bekend dat Mora de handen ineen heeft geslagen met De Vegetarische Slager. Hun vegetarische kroket ligt naar verwachting begin volgend jaar in de supermarkt. Unox bracht in 2016 zelf al Vegetarische Gehacktballetjes op de markt. Het bedrijf is van plan de komende tijd nog meer vleesloze producten in zijn assortiment op te nemen.

Bron: ANP/Levensmiddelenkrant