KlompHeerlen-1024x683.jpg Foto: ZigZagSolar

Fabrikanten

Verstegen vergroent verder met energieopwekkende gevel

ROTTERDAM – Verstegen Spices & Sauces neemt een volgende stap op de weg naar vergroening. Eerder deze maand legde het bedrijf een eigen voedselbos aan en nu wordt het aangrenzende kantoorgebouw voorzien van zonnegevels voor het opwekken van groene stroom. De zonnegevels komen aan de buitenkant van het gebouw. Het dak van het pand is niet geschikt voor normale zonnepanelen.

Redactie |

Verstegen heeft zijn kantoorgebouw in Spaanse Polder al volledig gasloos gemaakt en het wordt elektrisch verwarmd. Vanaf volgend jaar zal het gebouw duurzame energie opwekken door middel van het gepatenteerde ZigZagSolar systeem dat op de buitenkant zal worden aangebracht. Het unieke ontwerp zorgt voor zonne-energie en tevens voor geïntegreerde gevelisolatie. Aan de bovenkant van de schuine elementen zitten de zonnepanelen die zelfs bij laagstaande zon genoeg energie opwekken. Aan de onderkant is van de zonnepanelen niets te zien. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor stedelijke omgevingen.

De gevel levert stroom aan het pand wanneer het nodig is. Het ontwerp heeft juist een hoge opbrengst in de ochtend, avond en in het stoofseizoen. De opgewekte energie zal gelijktijdig gebruikt worden waardoor er geen energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Het project draagt verder bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door het bedrijf.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops