Vivera gaat verder op plantaardige markt

HOLTEN - Na de verkoop van vleesbedrijf Enkco gaat Vivera Foodgroup met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company een vleesloze toekomst in. De nieuwe groep richt zich volledig op de plantaardige markt.

Door de verkoop van Enkco zal op grotere schaal geïnvesteerd worden in uitbreiding van de productiecapaciteit en de ontwikkeling van nieuwe producten. Vivera Foodgroup denkt door de toegenomen focus op de plantaardige markt beter te kunnen inspelen op de enorme groeimogelijkheden. Als gevolg van de groei van de plantaardige activiteiten wordt een groot deel van de 100 werknemers van Enkco overgenomen door Vivera Foodgroup. Enkco, specialist in koelverse en diepgevroren vleesproducten, is per eind mei 2019 verkocht aan Van Loon Group, een groep van vleesverwerkende bedrijven. Opgericht in 1960 als 'Eerste Nederlandse Keurslagers Combinatie' heeft het merk onder de nieuwe eigenaar meer groeiperspectief. Daarnaast was het al langer de wens van aandeelhouders en directie van Enkco Foodgroup om meer focus te leggen op de groeikansen in de plantaardige markt.

Willem van Weede, ceo van Vivera Foodgroup: “Als een van de eerste bedrijven in de wereldwijde vleesindustrie nemen we definitief afscheid van vlees. Wij richten ons vanaf nu alleen nog maar op plantaardige voedingsmiddelen. Plantaardige voeding verovert de wereld, steeds meer consumenten overal ter wereld ontdekken dat deze net zo smaakvol kunnen zijn als echt vlees en veel voordelen hebben. Als gevolg van de verkoop kunnen we op een grotere schaal investeren en zodoende de snelle internationale groei van Vivera nog veel meer gestalte gaan geven in de komende jaren."

Bron: Levensmiddelenkrant